Visitem l’exposició:”Teodor Llorente:patriarca de la Renaixença”

Durant la setmana, del 26 fins al 30 de març, s’ha exposat a la nostra escola l’exposició itinerant “Teodor Llorente: patriarca de la Renaixença” en la qual s’ha destacat allò més rellevant de la vida del poeta (7 de gener de 1.836 – 2 de juliol de 1.911), homenatjant així el centenari de la seua mort.

L’exposició està organitzada per L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i plasma en deu panells el Llorente polifacètic, el Llorente familiar, el Llorente escriptor en valencià i el Llorente precursor de la Renaixença.

Aquesta activitat s’ha completat amb una conferència a càrrec de l’acadèmic de l’AVL  En Alfons Vila i Moreno, que va ressaltar la importància de l’escriptor en la recuperació i l’impuls de la llengua pròpia com a llengua de cultura, la capacitat intel·lectual per a liderar diferents camps i encapçalar el moviment literari de la Renaixença, i la necessitat de posar hui en valor el seu llegat literari. Els assistents, alumnes de 2n de Batxillerat, van seguir molt atents a En Alfons Vila i a l’acabar va respondre a cadascuna de les preguntes que allí es van formular.

La direcció del centre convidà a tota la Comunitat Educativa del col.legi Hèlios: pares, mares, familiars, alumnes, professors, personal no docent, a gaudir d’aquesta exposició.

I així  va ser, tot l’alumnat i professorat del centre va passar per l’exposició en diferents moments per a conéixer Teodor Llorente i el que ell va representar en el món de les lletres -el periodisme, la política, la cultura i la llengua dels valencians- enguany és motiu d’estudi, anàlisi i projecció perquè les noves generacions de valencians coneguen la seua dimensió intel.lectual.

L’alumnat del centre, i en aquest cas els de sisé de Primària, han treballat a partir de la informació que hi havia als diferents panells i mitjantçant l’auca, bibliografia i audiovisuals.

Llorente és, en el 2011, l’Escriptor de l’Any de l’AVL i del col.legi Hèlios com en anys precedents, l’inici dels actes commemoratius va coincidir amb el Dia de les Lletres Valencianes. Al voltant del 20 de novembre la institució  inaugurà una magna exposició a València, amb el títol «Teodor Llorente, el patriarca de la Renaixença». I que en versió reduïda ens ha visitat.

Des d’aquestes línies volen agrair i dónar les gràcies a l’AVL per poder gaudir d’aquesta meravellosa esposició al nostre centre.

Rafa Desco i Coll

Professor Valencià 6é

Anuncios

Etiquetas: , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: